Historé

Geboren op Aruba in 1943 Gladys Nordè oprichtster van Caribbean Jewels.
Begin jaren zestig begon Gladys Nordè met het deel nemen aan de Carnaval op Aruba, Curaçao en Carnaval parades op Trinidad…

Eind jaren zestig immigreerde zij naar Nederland, maar reisde elk jaar terug met nieuwe ontwerpen naar de Antillen om daar mee te doen met de parade. Haar invloed was daar zo groot dat ze vanuit Nederland samen met een Carnaval vereniging op Aruba haar kostuums ontwierpen en zelf materialen uit Nederland naar Antillen toe stuurde.

Best Costume

174271565_5_RTCA.jpg

Won toen in 1975 een aantal prijzen zoals best kostuums, Best Individueel (Road-piece) met haar ontwerp “The Birds of paradise”

Mother Earth

111990218_5_4utE.jpgAls “Mother Earth” sleept ze in 1977 veel prijzen binnen. Deze kostuums zou men nooit meer uit de Carnaval geschiedenis van Aruba, Antillen vergeten.

111990217_5_mHAf.jpg


De Evolutie

111990229_6_ksKk.jpg

Met een groep van vier vrouwen met o.a. Irene Bakmeijer & Anie Ras, traden ze het hele jaar door op, in Hotels op Aruba, Antillen & Trinidad met hun ontworpen kostuums.

Begin jaren tachtig begon de Caribische Carnaval zijn intrede te maken in de Utrechtse straten. Daar ging Gladys, in het begin, als individueel zonder aanhang van een groep...

Sinds 1984 is Caribbean Jewels bezig als enige Haags interculturele Caribische Carnavalsgroep kostuums te creëren.

Met als eerste thema: “Goden uit India” Caribbean Jewels Queen 1984 Mw. Gladiola Doran, die won hier de kroon Zomer Carnaval koningin 1984 Utrecht. won de tweede prijs voor beste kostuums, eerste en tweede prijs voor beste individuele kostuums...

De Overname

Image_4.jpg

In 2006 neemt Gladys Nordë zoon Dhr Alexis V. York de leiding over met zijn eerste thema "Rhythm at the Copacaban" won gelijk de publieksprijs in Weert.

2007 won Alexis tweede prijs voor zijn ontwerp voor beste Queen Costume "Love, Peace & Harmony" & Caribbean Jewels Queen 2007, Fabiënne Winters kreeg de titel 2e Runner-up.

Met Showgirl's & Bellboys in 2010 won Caribbean Jewels eerste prijs voor de mooiste groep in Nijmegen.

Het dansen in deze kostuums is voor het publiek een theatrale belevenis. De aspecten van de verschillende culturen en fantasieën zijn binnen de voorstellingen en tijdens de optocht op een moderne moderne artistieke manier verwerkt.